Zapeljimo skupaj v
električno in
trajnostno prihodnost

Road assistance icon
Če se bo baterija izpraznila, vas bomo odpeljali do najbližje polnilne postaje, da jo boste lahko napolnili in nadaljevali s potovanjem. Če se bo z avtomobilom zgodilo še kaj drugega, vam bomo priskočili na pomoč in ga odvlekli na želeno mesto. To ne bo vplivalo na stanje vaše police. 
cars charging icon
Zavarovanje lahko krije tudi vaše polnilne kable, električno omarico, adapterje in drugo opremo za primer nenamerne škode, požara ali tatvine.
Battery coverage icon
Zavedamo se, da je lahko baterija eden najdražjih delov vašega električnega vozila. Naše zavarovanje lahko krije tudi baterijo za primer škode, požara ali kraje. Enako velja tudi, če ste jo najeli ločeno od avtomobila.
Zavarovanje Allianz Moj električni avto vključuje tudi ugodnosti, ki so na voljo pri našem običajnem avtomobilskem zavarovanju. Izberite enega od štirih paketov in uživajte v najboljših funkcijah v svojem razredu.
 
 
PREBERITE VEČ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
car leafs icon
Vedno poskrbimo, da so naši produkti skladni s sedanjimi in prihodnjimi pričakovanji naših strank. Nenehno izboljšujemo ponudbo zavarovanj za električna vozila na področjih dostopnosti in konkurenčnosti. Želimo vam zagotoviti kritje, ki vam bo omogočilo, da v največji možni meri uporabljate svoj električni avtomobil in da se boste na cesti počutili varne. 
leafs circle icon
Zavarovanje Allianz Moj električni avto je paket, prilagojen posebnim potrebam voznikov električnih vozil in njihovih avtomobilov. Naše zavarovanje vključuje funkcije in storitve iz redne ponudbe, lahko pa ga tudi razširimo z ugodnostmi, kot so vrnitev do najbližje polnilne postaje, kritje za baterijo in polnilno opremo ter drugo.
battery leafs icon
Električna vozila so še vedno razvijajoča se tehnologija, ki korenito spreminja način uporabe naših avtomobilov, vendar so vozniki električnih avtomobilov pogosto v skrbeh zaradi njihovega dosega. Z zavarovanjem Allianz vam ni treba skrbeti, da se vam bo baterija izpraznila, preden boste prispeli na cilj ali polnilno postajo. Če se to zgodi, uporabite našo pomoč na cesti in odpeljali vas bomo do najbližje polnilne postaje ali pa vam na kraju samem napolnili baterijo, da boste lahko nadaljevali pot. Preprosto pokličite telefonsko številko, navedeno v informacijah o polici.

Izbira električnega vozila je lahko pametna in hkrati tudi okolju prijazna odločitev. 

Prednosti zelene energije ni mogoče dovolj poudariti – celotna avtomobilska panoga se usmerja v vožnjo brez izpustov in ogljično nevtralnost. 

Kar zadeva stroške, vam ni treba skrbeti zaradi nihanja cen goriva. Če imate doma vir obnovljive energije, lahko svoje električno vozilo prav tako polnite skoraj brez dodatnih stroškov. 

Javni polnilniki enosmernega toka se ponašajo z zmogljivostjo do 350 kW. V avtomobilih, opremljenih za sprejem takšnega toka, se lahko baterija napolni na 20–80-% zmogljivost v nekaj minutah, zato daljši izleti z električnim avtomobilom niso več težava. Povprečen voznik prevozi manj kot 50 kilometrov na dan. Če je v garaži ali na nepremičnini dostop do 230-V vtičnice, jo lahko uporabite za polnjenje baterije. Nočno polnjenje prek takšne vtičnice z močjo 2,3 kW zadostuje za vožnjo naslednji dan.
Mestni električni avtomobili z enim polnjenjem običajno prevozijo 200–250 km. Realen doseg številnih sodobnih električnih kompaktnih, srednje velikih ali športnih terencev že presega 300 km. Natančnega dosega sicer ni mogoče podati, saj nanj pomembno vplivajo zmogljivost baterije določenega modela, slog in hitrost vožnje (poraba energije začne občutno naraščati nad 110 km/h). Količina in vrsta porabljene energije (npr. vključeno ogrevanje zmanjša doseg veliko bolj kot vključena klimatska naprava) prav tako vplivata na to, kolikšno razdaljo lahko prevozimo z enim polnjenjem.
Razvijalci baterij so zagotovili, da celice delujejo v optimalnih pogojih. Krmilnik upravlja hitrost polnjenja in obnovitev energije med zaviranjem. Ko temperatura preveč naraste, lahko omeji zmogljivost vozila ali aktivira postopek ogrevanja na optimalno temperaturo, če je bil v navigaciji načrtovan postanek zaradi polnjenja. Voznik, ki želi čim bolj podaljšati življenjsko dobo baterije, mora ohranjati napolnjenost med 20–80 % in se, če ni treba, izogibati polnjenju z najhitrejšimi polnilniki z enosmernim tokom.
Baterija je najdražja komponenta električnega avtomobila. Če bi jo morali zamenjati zaradi manjših napak, to ne bi bilo skladno z varčno miselnostjo uporabe električnega avtomobila. Avtomobilska podjetja so zato razvila postopke za popravilo baterij. Zamenja se lahko ohišje, ki je bilo poškodovano zaradi trka. Zamenja se lahko notranja električna oprema, kot so ožičenje, krmilniki, varnostni sistemi in vsi moduli, ki so odgovorni za zbiranje električne energije. Zamenjati ni mogoče le posameznih celic znotraj modulov.
Z zavarovalnimi paketi Allianz Moj električni avto plus, ekstra in maks ste v celoti kriti v primeru nesreče ali če se vaše električno vozilo nenadoma pokvari in ustavi sredi ničesar. Zagotavljamo takojšnjo pomoč – zamenjavo avtomobila, organizacijo vrnitve domov ali namestitev v hotelu. Sodelujemo s številnimi partnerji s področja storitev najema, ki ponujajo zelo široko izbiro nadomestnih vozil. Zagotovitev električnega, hibridnega ali priključnohibridnega nadomestnega avtomobila bo odvisna od razpoložljivosti v mreži partnerjev, ki omogočajo najem, lahko pa ste popolnoma prepričani, da boste zahvaljujoč svojemu zavarovanju na cilj prispeli varni in zdravi. 
Ne. Ne zahtevamo, da opravite dodaten pregled baterije ali dodatne teste. Preden vam ponudimo zavarovalno polico, vam prav tako ni treba opraviti tehničnega pregleda na kraju samem. Za zagotovitev našega polnega kritja morate samo izpolniti kratek digitalni obrazec in v določenih primerih posredovati nekaj fotografij svojega avtomobila. Obrazec bo zahteval samo vnos splošnih informacij, zato glede podrobnih tehničnih vprašanj ne skrbite. 

Z asistenco na cesti vam ni treba več skrbeti, kaj se bo zgodilo, če se bo slučajno izpraznila baterija vašega avtomobila in polnilnice ne bo nikjer v bližini. Vaš avto bomo odvlekli na najbližjo polnilno točko ali v servisno delavnico in kmalu se boste lahko znova odpravili na pot.  

Izbirate lahko med osnovno ali razširjeno asistenco na cesti. Osnovni paket vključuje vlečno službo ali ponovno vzpostavitev voznosti vašega avtomobila na kraju samem. Razširjeni paket vključuje celoten obseg takojšnje pomoči – kot je zamenjava avtomobila (z električnim ali hibridnim, če ga lahko zagotovijo naši partnerji, ki ponujajo najem), varen prevoz domov, vleka vašega avtomobila do najbližje izbrane destinacije ali zagotovitev hotelske sobe – vse to v primeru nesreče ali okvare avtomobila, ki bi vam preprečila nadaljnjo vožnjo. 

Zavarovanje za vaše električno vozilo krije vašo baterijo v primeru nesreče, požara ali tatvine. Vemo, kako pomembne in drage so baterije, zato priporočamo, da v svoj paket vključite tudi zavarovanje baterije. Ponujamo široko paleto možnosti zavarovanja za baterijo vašega električnega avtomobila. Zavarovana je lahko pred škodo, ki jo povzroči požar. Zavarujete jo lahko pred tatvino. Vemo tudi, da se nesreče pač dogajajo, zato vam ponujamo možnost zavarovanja baterije za primer nenamerne škode. Ne ponujamo kritja za običajno poslabšanje zmogljivosti baterije, tj. izgubo polnilne zmogljivosti skozi čas. Prav tako baterije svojega električnega vozila ne morete zavarovati pred poškodbami zaradi načinov uporabe, ki jih proizvajalec ni predvidel, npr. uporabe programske opreme za nadzor baterije drugih proizvajalcev. Podrobnejše informacije so na voljo v podrobnostih paketa. 

Vzpostavite stik z nami