Allianz in ERGO sta se dogovorila za sodelovanje pri distribuciji in zagotavljanju storitev neživljenjskih zavarovanj v Sloveniji

Allianz zavarovalna podružnica Allianza Zagreb d.d., s ciljem nadaljnjega širjenja, in ERGO Versicherung Aktiengesellschaft, Dunaj, podružnica v Sloveniji, sta skladno z veljavno slovensko zakonodajo podpisala Pogodbo o distribuciji zavarovalnih produktov in storitev na področju Slovenje.

Kot rezultat tega sodelovanja bo ERGO podružnica svojim obstoječim ali novim strankam na področju Slovenije ponujala ekskluzivno Allianzove produkte neživljenjskih zavarovanj. S tem bo Allianz strankam omogočil visoko raven zaščite in dodatno varnost, ki jo ima že več kot 8 milijonov njegovih strank v regiji Srednje in Vzhodne Evrope.

"Lansko leto smo po desetih letih prisotnosti blagovne znamke Allianz v Sloveniji kot ponudnik zavarovalnih storitev velikim korporativnim strankam razširili svoje poslovanje na fizične osebe ter mala in srednja podjetja ter tako prispevali dodatno vrednost na trgu. Slovenskim strankam smo se predstavili kot resen in odgovoren tržni igralec, ki v prvi vrsti skrbi za svoje stranke in nudi vrhunsko storitev. S tem sodelovanjem izpolnjujemo našo obljubo, ki zagotavlja kontinuiteto in varnost naših strank« je povedal Petros Papanikolaou, glavni odgovorni direktor za Allianz Srednja in Vzhodna Evropa.

"Allianz je globalna in uspešna znamka, ki se želi kot kvaliteten partner uveljaviti tudi v Sloveniji. Dogovor z Ergom je za nas pomemben korak bliže našemu cilju, ki je našim strankam nuditi enostavne in razumljive produkte v kombinaciji z vrhunskimi  storitvami. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bodo Ergove stranke zadovoljne z našim poslovnim pristopom" je sporočil Mladen Rašeta, direktor Allianz podružnice v Sloveniji.