Družba Allianz je konec marca 2023 podpisala večletno sponzorsko sodelovanje z Janjo Garnbret. Allianz si kot globalni partner Olimpijskega in Paralimpijskega Gibanja prizadeva k opolnomočenju športnikov in njihovih družin, zato so ponosni, da lahko pri doseganju novih uspehov podprejo najboljšo športno plezalko na svetu.

S podpisom večletnega sponzorskega sodelovanja bo družba Allianz pri doseganju novih uspehov podpirala najboljšo športno plezalko na svetu Janjo Garnbret. Direktor Allianz Slovenija Mladen Rašeta je v izjavi ob podpisu pogodbe dejal:

»Družba Allianz je ponosna, da je globalni partner za zavarovanje v Olimpijskem in Paralimpijskem Gibanju. Kot pokrovitelj športnega ekosistema in zaradi skupnih temeljnih vrednot, kot so odličnost, prijateljstvo, vključenost in spoštovanje, družba Allianz in naših 159.000 zaposlenih z veseljem zagotavlja storitve in skrbi za športnike, njihove ambicije in družine. Janja Garnbret pooseblja vrednote olimpizma, zato smo navdušeni, da bomo delovali skupaj. Z Janjino pozitivnostjo in zmagovalnim razmišljanjem nobena ovira ni dovolj visoka, da je ne bi mogli premagati.«

Zlata olimpijka Janja Garnbret je ob sklenitvi sponzorstva dejala: »Allianz se je pokazal kot partner z ambicioznimi načrti, zato me veseli, da smo sklenili dolgoročno sodelovanje. Verjamem, da lahko pripomoremo k doseganju tako športnih kot tudi poslovnih ciljev.«

V Skupini Allianz se kot svetovni olimpijski in paralimpijski partner zavedajo, da so središče Olimpijskega in Paralimpijskega Gibanja športniki, ki s svojo predanostjo navdihujejo ljudi, da tudi sami sprejmejo vse, kar življenje ponuja. Družba Allianz si s svojimi aktivnostmi zato prizadeva k opolnomočenju športnikov tako med kot tudi po koncu njihove športne kariere.