Allianz in UniCredit podpisala dolgoročno pogodbo o strateškem partnerstvu na področju bančno-zavarovalnih produktov v srednji in vzhodni Evropi (CEE)

Skupina Allianz in podjetje UniCredit sta podpisala dolgoročni sporazum o sodelovanju v srednji in vzhodni Evropi (CEE). S tem sporazumom, ki začne veljati v drugi polovici 2018, bo UniCredit postal Allianzov ekskluzivni partner pri prodaji življenjskih in premoženjskih zavarovanj ter nezgodnega zavarovanja na Hrvaškem, v Bolgariji, na Češkem, Madžarskem, v Romuniji, Sloveniji in na Slovaškem.

To partnerstvo združuje UniCreditovo močno bančno franšizo in Allianzovo strokovno znanje na področju zavarovanja v korist strank. Stranke podjetja UniCredit v srednji in vzhodni Evropi bodo lahko enostavno dostopale do Allianzovih zavarovalnih produktov prek UniCreditove obširne mreže podružnic in prek digitalnih platform. Partnerstva na lokalnih ravneh se bodo postopoma izvajala v skladu z lokalnimi pravnimi določbami.

»Naše strokovno znanje na področju zavarovanj prinaša nove prednosti in ugodnosti UniCreditovim strankam v srednji in vzhodni Evropi, kjer raste povpraševanje po življenjskem, premoženjskem in nezgodnem zavarovanju. Kot ena vodilnih svetovnih zavarovalnic lahko stranke zaščitimo in jim zagotovimo dodatno varnost in podporo v ključnih trenutkih njihovih življenj. Podjetji UniCredit in Allianz sta zavezani k nadaljnji rasti v srednji in vzhodni Evropi in veseli smo, da je podjetje UniCredit izbral Allianz kot ponudnika najboljših rešitev za svoje stranke. To partnerstvo vidimo kot potrditev naše uspešne strategije v Srednji in Vzhodni Evropi,« je povedal Petros Papanikolaou, regionalni direktor Allianz SE za srednjo in vzhodno Evropo.

»Partnerstvo bo še dodatno razširilo UniCreditovo ponudbo s celo vrsto produktov za življenjsko in neživljenjsko zavarovanje ter posebnimi storitvami za posameznike in mala podjetja zahvaljujoč našemu vodilnemu položaju, prepoznavnosti blagovne znamke ter zmogljivostim podjetja Allianz,« je izjavil Carlo Vivaldi, direktor oddelka za Srednjo in Vzhodno Evropo v UniCredit.

Srednja in vzhodna Evropa sta trga, ki v industriji zavarovanj v prihodnjih letih ponujata možnost za znatno rast. Stopnje penetracije so znatno nižje kot v zahodni Evropi, se pa pričakuje, da bo bančna varnost postala pomemben distribucijski kanal za zapolnitev te vrzeli v prihodnjih letih.