Spoznajte, kako je zavarovanje del našega vsakdana

Novice, zgodbe in ideje, vredne branja

Svetovni dan zdravja

Svetovni dan zdravja, ki ga vsako leto obeležujemo 7. aprila, je namenjen promoviranju koristi zdravja in dobrega počutja. Svetovni dan zdravja obeležuje obletnico leta 1948 ustanovljene Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), vsako leto pa se osredotoča na določeno temo, ki vpliva na javno zdravje.
preberite več

Načini, kako svojo družino naučiti dobrega duševnega zdravja

Osem zdravih navad, s katerimi boste svojim otrokom dali najboljšo popotnico za življenje – kako poskrbeti za svoje dobro duševno počutje. Duševno zdravje je način, kako otroci razmišljajo in čutijo o sebi in svetu okoli sebe. Dobro duševno zdravje je pomemben del zdravega otrokovega razvoja, saj vpliva na to, kako se otroci spopadajo z življenjskimi izzivi in stresom. Starši imajo pri podpiranju in spodbujanju otrokovih dobrih navad na področju duševnega zdravja pomembno vlogo.
preberite več

Zaščita pred soncem in preprečevanje bolezni

Kožnega raka je skoraj vedno mogoče ozdraviti, če je odkrit zgodaj, zato je pomembno, da se zaščitite in pregledate, saj je zgodnje odkrivanje ključnega pomena. Poleti mnogi med nami več časa preživijo na prostem. Čeprav ga je mogoče preprečiti, je kožni rak najpogostejša vrsta raka na svetu. Vendar je zgodnje odkrivanje ključnega pomena.
preberite več

Kako piti pravilno?

Le z uravnoteženim tekočinskim ravnovesjem lahko ostanete fit in zdravi. Eliksir življenja
preberite več

Dolga vožnja z avtomobilom: kaj moram upoštevati?

Počitnice z avtomobilom imajo številne prednosti: več prostora za prtljago, mobilnost na lokaciji, časovna neodvisnost itd., toda obstaja tudi ena velika pomanjkljivost – trajanje potovanja. Povedali vam bomo, na kaj morate biti pozorni, da bo vaša vožnja čim bolj varna in udobna ter da boste na cilj prispeli brez stresa.
preberite več

Se mladi pogovarjajo o financah?

Finančna pismenost mladih je ključna, saj jim omogoča, da pridobijo veščine in znanja, potrebna za sprejemanje informiranih finančnih odločitev. Allianz je izvedel raziskavo o finančni pismenosti 900 mladih (18–32) na šestih trgih (Nemčija, Italija, Španija, Francija, Velika Britanija in Avstralija).
preberite več

Kolesarjenje brez bolečin

Imate po kolesarjenju težave z bolečino ali občutkom odrevenelosti? Izbrali ste napačno kolo ali pa uporabljate napačno tehniko vožnje. Tukaj boste našli nasvete, kako lahko na podlagi določenih težav, ki jih čutite, prepoznate napake v tehniki vožnje in v nastavitvi svojega kolesa. Izvedeli boste tudi več o pravilni tehniki sedenja in ergonomskih razlikah med običajnimi vrstami koles.
preberite več

Starši kot temelj, življenjsko zavarovanje kot steber varne prihodnosti

V mesecu, ko praznujemo mednarodni dan staršev, razmišljamo tudi o enem od ključnih vidikov starševstva, to je zagotavljanje varne prihodnosti naših otrok. V tem kontekstu ima življenjsko zavarovanje pomembno vlogo, saj zagotavlja zaščito v primeru nepredvidenih okoliščin, kot je smrt.
preberite več

Spletni status škode – slavimo enostavnost in preglednost

Doživeti nesrečo ni prijetna izkušnja, še posebej ko se prvič srečate s to situacijo in ne veste, kako ravnati naprej. Da bi našim strankam olajšali to stresno izkušnjo, smo omogočili popolnoma digitalno prijavo škode, ki jo lahko oddate iz udobja svojega doma v nekaj preprostih in hitrih korakih.
preberite več

15 releases in total